Pensioenregeling werkgevers

Wil je als werkgever een pensioen toezeggen aan je medewerkers? Ben je niet helemaal tevreden over je bestaande pensioenregeling, is deze misschien te duur geworden of loopt je contract binnenkort af? Ga dan in gesprek met een pensioenadviseur van JIP financieel.

Voor veel mensen is pensioen ingewikkelde materie. Maar onze pensioenadviseurs maken het makkelijk. Hun vakinhoudelijke kennis van het hoogste niveau zetten zij moeiteloos om in pensioenadvies in begrijpelijke taal. Dat is de onderscheidende factor van JIP.

Pensioenadvies op maat

De antwoorden op vragen over een (collectief) pensioen hangen meestal samen met jouw wensen en doelen. Het is dan ook van belang dat deze eerst uitgebreid in kaart worden gebracht, voor je de juiste keuze kunt maken. JIP ondersteunt daarin graag. In duidelijke taal en stapsgewijs begeleiden we jou bij het toezeggen van de collectieve pensioenregeling:

Vervolgens kunnen we je al het werk uit handen nemen. Ook andere vragen waar je mee zit, zoals of de pensioenafdracht voor de werkgever verplicht is en of de bijdrage aan het pensioen voor de werkgever aftrekbaar is, beantwoorden we graag. Zo wordt voor jou én je medewerkers alles duidelijk.

Ook voor medewerkers duidelijk

Het regelen van het pensioen voor de medewerkers is stap één. Communicatie naar de medewerkers is vervolgens de tweede stap. Daarbij nemen wij ook hen stap voor stap mee in het pensioen dat jij als werkgever voor ze regelt. In begrijpelijke taal, zodat ze op al hun vragen bij ons een antwoord vinden.

Het is belangrijk dat de medewerker de waarde van zijn arbeidsvoorwaarden kent. Zo waardeert hij jou als werkgever nog meer. Bovendien is het bewezen dat een financieel fitte medewerker minder verzuimt dan een medewerker met financiële stress!

Een pensioen afsluiten voor je werknemers? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Kennismaken met JIP

Het beheren van een pensioenregeling

De pensioenwereld is in beweging. Wetten en regels blijven veranderen. Daarom is het van belang dat de pensioenregeling wordt onderhouden. Daarbij heb je de keuze uit de volgende serviceniveaus:

  1. Jaarlijks updategesprek met de werkgever (communicatie werkgever);
  2. Jaarlijkse update werkgever + de communicatie met de medewerkers (communicatie werkgever en werknemer);
  3. Update werkgever, communicatie met de medewerkers + de administratie van de pensioenregeling (communicatie werkgever, werknemer en de administratie).

Zo nemen wij het pensioen uit handen op een manier die past bij jouw wensen en behoeften.

Actualiteiten over pensioen

Pensioen en financiële planning

De pensioenopbouw is een belangrijk onderdeel van de totale financiële planning. Veelal kunnen de medewerkers bij deelname in de (collectieve) pensioenregeling verschillende keuzes maken. Op welke manier kan ik bijsparen of een aanvullend nabestaandenpensioen voor mijn partner regelen? Heeft de beleggingskeuze invloed op de hoogte of zekerheid van mijn pensioenopbouw? En moet ik nu wel of niet mijn waarde opgebouwd binnen de pensioenregeling van mijn vorige werkgever gaan overdragen?

Met een krachtige online tool kunnen wij de medewerkers helpen met het maken van de juiste keuzes.

Het resultaat is een medewerker die zijn pensioenregeling - en dus ook zijn werkgever - nog meer gaat waarderen. Ook zijn medewerkers die grip hebben op de eigen financiële situatie veelal financieel fitter. Uit onderzoek blijkt dat een financieel fitte medewerker productiever is en een lager verzuim kent.

Ontdek ook JIP financieel fit

Voor fitte werkgevers met pensioenregeling. Ter ondersteuning van en aanvulling op bestaande pensioenregelingen. Lees hier meer.