Pensioen voor zzp'ers

Als zelfstandig ondernemer heb je gekozen voor vrijheid! Een heerlijk gevoel, met veel voordelen. Je mag veel zaken, zoals je pensioen, zelf regelen. De overheid zorgt er (nog) wel voor dat je AOW ontvangt, maar dat is voor de meeste mensen niet voldoende om plezierig van te leven. Je zult dus zelf een pensioen moeten opbouwen als zzp’er of DGA.

Hoe doe je dat precies? Waar moet je rekening mee houden als je het pensioen opbouwen zelf doet? Hoeveel pensioen moet je als zelfstandige opzij zetten? Welke pensioenregelingen zijn er voor zzp’ers? Allerlei vraagstukken waar onze pensioenadviseurs je bij kunnen helpen. Zo maken wij het pensioen voor ondernemers makkelijk.

Hoe kun je sparen voor je pensioen als zzp’er?

Een zijn een heleboel manieren te bedenken om pensioen zelf op te bouwen. Een aantal manieren voor pensioenopbouw voor zzp’ers en DGA zijn:

Iedere manier van eigen pensioen opbouwen heeft zijn voor- en nadelen. Kies je er bijvoorbeeld voor op elk gewenst moment over geld te kunnen beschikken, of wil je optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van ons belastingstelsel? Wat voor jou de beste keuze is, hangt sterk af van je eigen financiële situatie.

Advies om zelf pensioen op te bouwen

Klinkt best ingewikkeld allemaal. Na een advies van JIP wordt het maken van de juiste keuze makkelijk. Wij hebben er namelijk een gewoonte van gemaakt ingewikkelde zaken, zoals pensioen, in begrijpelijke taal uit te leggen. Zo helpen wij je aan een antwoord op vragen zoals:

Ook vinden we het belangrijk dat er iets voor je geregeld is als je financiële situatie als zzp’er (plotseling) verandert. Wat ontvangen je partner en kinderen als ze het onverhoopt zonder je moeten stellen? Heb je voldoende inkomen als je arbeidsongeschikt wordt? En wat kun je besteden als je een andere woning op het oog hebt? Een overlijdensrisicoverzekering of een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) zullen we dus ook meenemen.

Interesse in pensioenadvies? Maak vrijblijvend kennis met de pensioenadviseurs van JIP in een oriëntatiegesprek. Stel jouw vragen en maak een afspraak (bij ons op kantoor in Zwolle of via een videocall) door contact met ons op te nemen.

Contact opnemen