Mijn pensioen opbouwen

Niet alle werkgevers hebben een pensioenregeling. Ook zijn niet alle pensioenregelingen goed genoeg om er later warmpjes bij te zitten. In principe is dat niet erg, mits je je er maar op tijd van bewust bent.

Wanneer je lang genoeg voor de pensioendatum weet dat je zelf je pensioen moet aanvullen, ben je voldoende in gelegenheid om daar wat aan te doen. Zo ben jij ook later financieel fit.

Hoe kun je zelf pensioen opbouwen?

Door verschillende overheidsmaatregelen, zoals het verschuiven van de pensioenleeftijd, is er een trend ingezet. Een trend waarbij je steeds meer zelf voor je eigen oudedagsinkomen moet zorgen, in plaats van het alleen te laten afhangen van de overheid (AOW) en je werkgever (pensioen).

Gelukkig zijn er verschillende manieren om je oudedagsinkomen bij te spijkeren en voor een eigen pensioenaanvulling te zorgen:

Wat is de beste manier voor de opbouw van mijn pensioen?

Iedere manier van pensioenopbouw heeft zijn eigen voor- en nadelen. Vind je het belangrijk dat je op elk gewenst over je geld kunt beschikken? Of wil je optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die ons belastingstelsel biedt? En hoeveel pensioen wil je precies opbouwen? Op welke manier je je pensioen gaat aanvullen hangt dus sterk af van je eigen financiële situatie.

Duidelijk over jouw pensioen

Klinkt best ingewikkeld allemaal. Te ingewikkeld, als je het aan ons vraagt. Wij bij JIP hebben er daarom een gewoonte van gemaakt ingewikkelde zaken, zoals pensioen, in begrijpelijke taal uit te leggen.

Na een advies van een van onze pensioenadviseurs wordt het maken van de juiste keuze voor jou een stuk makkelijker. Je kunt bij ons terecht voor een antwoord op alle vragen rondom pensioen, zoals:

Zo helpen wij jou bij al je pensioenzaken, van een accurate pensioenberekening maken tot grondig pensioenadvies met betrekking tot je volledige financiële planning. Kennismaken met JIP? Vraag gerust een vrijblijvend oriëntatiegesprek aan – dat kan bij ons in Zwolle of via videocall.

Neem contact op