Financieel fit personeel

Wist je dat er een verband is tussen financiële stress en arbeidsverzuim? Steeds meer werkgevers zijn zich hiervan bewust. En dus doen steeds meer werkgevers hun best om werknemers financieel fit te krijgen en te houden.

En dat betekent meer dan een fijne werkomgeving, bedrijfsfitness of een fruitmand van de zaak. Voor echt financieel gezonde werknemers is inzicht nodig. Inzicht in de financiële situatie, nu en in de toekomst.

Duurzame inzetbaarheid van werknemers

Fittere werknemers presteren beter. Dat geldt op alle vlakken. Fysiek en mentaal, maar ook financieel. Financiële zorgen doen tenslotte geen wonderen voor de concentratie, motivatie en productiviteit. Werknemers met geldzorgen melden zich vaker ziek, presteren minder goed en kosten bedrijven daardoor vaak duizenden euro’s.

Terwijl werknemers die financieel bewust zijn er vol voor kunnen gaan. Ze hebben grip op hun financiële situatie, zitten goed in hun vel en voelen zich op hun plek – ook op hun werk. En dat vertaalt zich door naar de werkgever in de vorm van:

Met andere woorden: je werknemers financieel fit houden, betekent je bedrijf financieel fit houden. Bovendien verbeter jij je relatie met je werknemers door ook zorg te dragen voor hun financiële fitheid. Je voldoet aan je verplichtingen en hebt een blijvend fijne verstandhouding.

Financieel fit met JIP

Financieel gezond worden begint met inzicht. In de ontwikkeling van inkomsten, uitgaven en vermogen, rekening houdende met (onvoorziene) veranderingen in het leven. Kortom – inzicht in je financiële situatie, nu en in de toekomst.

Dat is waar onze financieel adviseurs zorg voor dragen. Zij gaan met medewerkers om de tafel zitten en stellen, op basis van hun wensen en ons financieel advies, een persoonlijk financieel plan op. In duidelijke, begrijpelijke taal. Zo maken wij makkelijk wat moeilijk is.

Ontdek welk fitplan bij jou past:

fitte werkgevers zonder pensioenregeling fitte werkgevers met pensioenregeling

Financiële vitaliteit voor iedereen

Wist je dat wij ons niet alleen over de financiële planning voor werknemers buigen? Ook ondernemers en zzp’ers kunnen bij ons terecht. Een doel zonder plan blijft een wens – wij helpen iedereen dit te vertalen in concrete stappen.

Daarnaast geven wij helder en persoonlijk pensioenadvies. Niet alleen ideaal voor oudere werknemers, maar gewoon voor iedereen die voor de lange termijn overzicht wenst.

Kosten financieel adviseur

Jouw werknemers financieel fit krijgen en houden? Gebruik de tools, kennis en expertise van onze financieel adviseurs. De kosten daarvoor lichten we graag toe in een persoonlijk gesprek en een heldere offerte. Informeer naar de mogelijkheden door contact op te nemen.

Neem contact op