Graan-cao: subsidie voor financiële fitheid tot het pensioen

Martijn Brands Geplaatst in: Pensioenen - Financiële planning

Financiële stress bij werknemers is namelijk een factor die in hoge mate bijdraagt aan het totale arbeidsverzuim. En dit is niet weg te werken met bedrijfsfitness of een fruitmand van de zaak.

Gelukkig zien steeds meer werkgevers het belang van de financiële fitheid van hun werknemers in. In de cao voor graanbe- en verwerkende bedrijven is bijvoorbeeld een subsidie van €750 in het leven geroepen om werknemers tot de pensioendatum financieel fit te houden.

Financiële pensioenscan voor de graansector

Deze subsidie is bedoeld een financieel planner in te schakelen, die vervolgens persoonlijke pensioenscans voor medewerkers zal maken. Hiermee wordt in beeld gebracht wat de werknemer na de pensioendatum netto per maand heeft te besteden. Inzicht hierin zorgt voor duidelijkheid en rust bij de werknemer. En dat geeft minder financiële stress, wat weer gunstig is voor u als werkgever. Bovendien weet u als werkgever waar u aan toe bent, omdat werknemers nu tijdig hun wensen rondom pensionering kenbaar kunnen maken.

Hoe werkt dit? Via het Stichting Sociaal Fonds Graanbe- en verwerkende bedrijven (Sociaal Fonds) vraagt u per medewerker een bijdrage aan, die kan oplopen tot €750 euro. Let wel – er zijn een aantal voorwaarden:

Meer informatie over de cao-subsidie vindt u via de website van de Graan CAO.

Financiële planning op z’n JIPs

Een onafhankelijke adviseur moet worden ingeschakeld om deze pensioenscan te doen. JIP is zo’n derde partij. Onze financieel planners zijn gecertificeerd en lid van de Federatie Financieel Planners (FFP). Wij zijn duidelijk over geldzaken en maken makkelijk wat moeilijk is. Zoals onze naam al zegt – we leggen ingewikkelde materie uit in begrijpelijke taal.

Daarbij maken we gebruik van de nieuwste technologische hulpmiddelen. Dat werkt niet alleen een stuk makkelijker, maar maakt het proces ook veiliger. Het zijn tenslotte wel financiële gegevens waar we het over hebben:

Zo krijgt de medewerker een duidelijk en overzichtelijk antwoord op de vraag wanneer hij of zij kan stoppen of minderen met werken en wat dat betekent voor het netto besteedbaar inkomen. Dat betekent minder financiële stress en dus met een prettig gevoel richting de pensioendatum gaan. Zowel voor werknemer als werkgever. Wel zo prettig.

Meer weten over de mogelijkheden?