Financieel fit de coronacrisis door: jouw werkgever helpt je

Martijn Brands Geplaatst in: Pensioenen - Financiële planning

Geen zekerheid hebben over de eigen financiën is niet prettig. Maar wist je dat er werkgevers zijn die geld beschikbaar stellen om te zorgen dat hun werknemers financieel fit blijven? Met dit budget kun je inzicht creëren in hoe je er financieel voor staat en hoe je financieel fit de coronacrisis doorkomt.

Geld van je werkgever om financieel fit te worden

Er is bewezen verband tussen financiële stress en arbeidsverzuim. Dat hebben tegenwoordig veel werkgevers door. Ze zien gelukkig steeds meer het belang van financiële fitheid van hun werknemers in.

Nu deze fitheid vanwege corona in het geding kan komen, stellen velen van hen dan ook een bepaald bedrag aan hun werknemers beschikbaar. Vaak is dit opgenomen in de arbeidsvoorwaarden of cao. Werknemers kunnen dit bedrag gebruiken om een financieel planner in te schakelen of financieel advies in te winnen.

In deze onzekere tijden is het belangrijk – en ook gewoon prettig – om je financiële situatie op orde te houden of te brengen. Daarom is juist nu een geschikt moment om het bedrag dat jouw werkgever beschikbaar stelt te besteden.

Financieel overzicht in tijden van corona

Grip op je financiële situatie krijgen kan alleen als je weet hoe deze momenteel in elkaar steekt. Daarom is de eerste stap inzicht creëren door een financieel overzicht te maken. De financieel planner helpt jou om antwoord te krijgen op vragen zoals:

Vanuit het verkregen inzicht kan de financieel planner vervolgens waar nodig verbeterpunten aandragen of zelfs tips waarmee je vaak direct geld kunt besparen!

Financiële planning op afstand

Door het coronavirus, en de intelligente lockdown als maatregel daartegen, moet er momenteel veel op afstand gebeuren. Ook bij JIP doen we daaraan mee, bijvoorbeeld door middel van financiële foto’s. Iets wat we ook voor de coronacrisis al vaak hebben gedaan en waar we dan ook veel ervaring mee hebben. Het werkt als volgt:

  1. Via een veilige app lever jij snel en makkelijk jouw financiële gegevens aan;
  2. In een online financieel planningsprogramma maken wij een conceptversie van de financiële foto;
  3. Tijdens een video conference call bespreken we het concept, zodat alles voor jou helder is. Ook geven wij tips en adviezen;
  4. Je ontvangt een kort en krachtig verslag van wat we besproken hebben.

Financieel advies in jip-en-janneketaal

Zoals onze naam al doet vermoeden, leggen wij ingewikkelde zaken graag in jip-en-janneketaal uit. Onze financieel planners zijn gecertificeerd en lid van de Federatie Financieel Planners (FFP), maar maken het ook niet ingewikkelder dan nodig. Wij zijn duidelijk over geldzaken en maken makkelijk wat moeilijk is.

Heeft jouw werkgever geld beschikbaar gesteld? Dan is nu een goed moment om het te besteden. Maak er gebruik van door een afspraak met een van onze financieel planners te maken. JIP helpt jou graag financieel fit de coronacrisis door.

Neem contact met ons op